kraamkooien

zeug hoog en zeug laag

Door de goed doordachte en beproefde vorm van de Vanpeteghem kraamkooien, gaat de zeug altijd in een correcte houding liggen, waardoor de veiligheid van de biggen gegarandeerd is. Daar niet alle zeugen identiek dezelfde lichaamsbouw hebben, is de kraamkooi in lengte en in breedte regelbaar, zodat ze voor elke individuele zeug kan aangepast worden voor een optimaal comfort. De kraamkooi heeft een inox trog, al of niet kantelbaar en kan van een waterset voorzien worden. Achter het kraamhok is een vrije doorgang voorzien voor biggen en verzorger. Naast de kraamkooi kan je een biggennest afdekkap plaatsen, waarmee je snel een beter microklimaat voor de biggen kan creëren. De kap houdt de warmte van het verwarmde biggennest vast en beschermt de biggen tegen tocht. De standaard biggenkap kan verplaatst worden en is in de hoogte verstelbaar. Als optie zijn ledverlichting en het centraal open zetten van de biggenkappen beschikbaar.

 

zelfdragende mestpan

De mestpan is gemaakt van roestvrij staal of polyester waar mest zich niet aan hecht. Daardoor wordt het emitterend oppervlak van de mest kleiner en dat zorgt voor een vermindering van de ammoniakemissie. Dankzij de mestpan is hoge emissievermindering haalbaar. Daarnaast verbetert de luchtkwaliteit in de stal, waardoor er minder kans is op luchtweginfecties. De zelfdragende mestpan is in verschillende maten leverbaar. Framewerk is niet nodig en de ruwbouw is sterk vereenvoudigd. Zo zijn pas- en meetwerk overbodig en kan je een snelle montage verwachten. De afvoer van de mest gebeurt via een dubbel rioleringssysteem. Het mestpansysteem is aanvaard als ammoniak reducerende maatregel door de beperking van het emitterend oppervlak en de gescheiden afvoer.

 

modulaire kraamhokvloeren

Wij bieden verschillende types kraamhokvloeren aan. De modulaire vloeren kunnen opgebouwd worden met:

  • Kunststof roosters met inox of composiet ondersteuningslatten
  • Gietijzeren roosters
  • Verwarmingsplaten van kunststof of polyesterbeton
  • Driekantstaafroosters

De vloeren zijn gemakkelijk aanpasbaar als het kraamhok een andere functie krijgt of als er wijzigingen doorgevoerd worden in de wetgeving. Ook voor het renoveren van een bestaande stal zijn de roosters gemakkelijk te gebruiken. De roosters laten een schuine opstelling toe. Daarbij zijn ze gemakkelijk combineerbaar met andere materialen in de kraamhokvloer. Door de modulariteit van de kraamhokvloer kan je voor zowel zeug als biggen een ondergrond creëren die de dieren een optimaal comfort geeft.

 

beweegbaar zeugenligbed

Het beweegbare ligbed voor zeugen gaat 25 cm omhoog van zodra de zeug gaat rechtstaan. Als de zeug rechtstaat, bedient ze de speciale rugschakelaar waardoor het bed omhoog gaat. Hierdoor kunnen de biggen niet meer onder de zeug terechtkomen. Als de zeug opnieuw gaat liggen, bedient ze opnieuw de rugschakelaar en zakt het ligbed weer naar beneden. Zo kunnen de biggen dan op een veilige manier bij de uier.

individuele of centrale Bediening: 

Iedere zeug zet het zeugenbed zelf in werking via de rugschakelaar, maar in de centrale gang kunnen alle beweegbare zeugenbedden uit, omhoog of op automatisch gezet worden.

RVS uitvoering 

Het beweegbare zeugenbed is gedeeltelijk of helemaal leverbaar in een roestvrij stalen uitvoering.

stevige liftconstructie: 

Het hele zeugenbed werkt pneumatisch. Per bed zorgen vier cilinders dat de vloer rustig omhoog wordt geduwd. Hergebruik van lucht:  Zodra de vloer zakt, lopen de cilinders leeg. De lucht kan eenvoudig hergebruikt worden om energie te besparen. De compressor hoeft zo minder te werken, dus bespaar je energie. Bovendien wordt zo altijd schone lucht gebruikt. 

Contacteer ons verkoopteam via het formulier hieronder voor meer informatie.

Realisaties

Afbeelding
kraamstal met kooien
Afbeelding
kunststof mestpannen
Afbeelding
lege kraamkooien
Afbeelding
beweegbaar zeugenligbed

uw vertegenwoordiger voor kraamkooien

  • Geert Carbon
  • Geert Vanpoucke (Oost België)
  • Jo Thiry (Noord België)

 

download de catalogus kraamkooien

Dowload pdf

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.

We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.